Hop til hovedindholdet

Idrætscenter Jammerbugt logo

Ultimativ vandreferie i Jammerbugten

Vis lignende arrangementer


Dato og tid

Torsdag d. 11. september 2025 kl. 16:00 til søndag d. 14. september 2025 kl. 14:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 5. september 2025 kl. 09:00

Sted

Idrætscenter Jammerbugt, Brøndumvej 14, 9690 Fjerritslev Idrætscenter Jammerbugt
Brøndumvej 14
9690 Fjerritslev

Ultimativ vandreferie i Jammerbugten

Vis lignende arrangementer


Arrangementsbeskrivelse



PROGRAM FOR VANDREFERIE I NORDJYLLAND

 

Vandreferien starter om eftermiddagen på ankomstdagen og slutter ca. kl. 14:00 på afrejsedagen. Glæd dig til at vandre minimum 45 km – og bliv fyldt med smukke minder og en afslappet krop.

Vi har bestræbt os på at gøre dit vandreophold så fuldendt og nemt som muligt. I helpensionen er der morgenmad, som bliver serveret kl. 7:30 til 8:30, og aftensmad kl. 18:30. Bussen henter os kl. 8.30 de dage hvor vi starter ude i naturen, og kører os hen til dagens startdestination.

 

 Dag 1: Ankomst og kort guidet vandretur

Ankomst om eftermiddagen. Indtjekning mellem kl. 13:00 og kl. 15:30.

Vi starter med en lille tur i Kollerup Plantage kl. 16:00, som er Fjerritslevs nærmeste plantage, hvor du får en smagsprøve på den smukke natur, der venter jer. Fra udsigtspunktet Toppen får I fornemmelse af landskabet og den storslåede udsigt mod Bulbjerg i vest og Svinklovene i nordøst. Efter turen er der aftensmad, og dernæst vil der være et informationsmøde om de kommende dages vandreture. Vi kører i egne biler ud til Kollerup Plantage, som ligger 3 km. udenfor Fjerritslev.

Dagens vandretur er 5 km og sværhedsgraden er let til middel.

Dag 2: Guidet vandretur fra Tranum til Slettestrand

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører til Tranum. Vi starter i Langdalen Plantage, videre til Fosdalen og til sidst ned gennem Nøddedalen.

I Fosdalen vandrer vi i en frodig løvskov, som leder tankerne hen på regnskove med fuglesang for oven og Vor Frue Kildes rislen i dalbunden. Længst nede, hvor dalen er mere åben, er der en særlig varieret flora med planter og insekter. Lienskrænten er Danmarks længste indlandsskrænt, som er 3,5 km. lang. Dyrelivet i Fosdalen spænder lige fra rådyr, ravnen, grævlingen, musvågen, nattergalen til natravnen. På markedspladsen ved Fosdalen, spiser vi skovmad tilberedt over bål.

Fra Fosdalen går vi mod Nøddedalen. Slugten igennem Nøddedalen, er fyldt med Hasselnød, hvide Anemoner i maj, storblomstret Kodrivere m.m. I Slettestrand ligger Foreningen Han Herred Havbåde, som arbejder med at restaurere gamle træbåde og bygge nye Havbåde til fiskerne i Thorupstrand. I Informationshuset fortæller Bent om Han Herred Havbåde og vi ser også værftet. Turen ender i Slettestrand, hvor vi bliver hentet af bussen og kørt tilbage til Idrætscenter Jammerbugt.

Dagens vandretur er 13 km og sværhedsgraden er middel i kuperet terræn.

Dag 3: Guidet vandretur fra Fjerritslev til Slettestrand.

Vi starter i Fjerritslev og går ad Nordsøstien til Hingelbjerg. Hingelbjerg er et fredet naturområde mellem Kollerup og Hjortdal. Midt i denne storslåede natur finder du Han Herreds højeste punkt, Nordbjerg, som er 83 meter over havet. Herfra er der udsigt over store del af Han Herred, både til Vesterhavet og Limfjorden. Herfra går vi mod Svinkløv Plantage. Den smukke skov og kysten som udsigt er noget af det smukkeste i Danmark. Ved Grønnestrand har Kong Frederik VI i 1824 udtalt: Dette øde sted er den skønneste plet i mit rige. Ligeledes står Danmarks eneste lyngmølle tilbage.

Ved Svinklovene er Havørnen indimellem på besøg. På dagens tur, kommer vi til at opleve og høre om Maries Hus, og Sct. Olavs Kilde. Højdepunktet er dog udsigten ved Svinklovene, hvor vi ser udover Skagerrak, til Bulbjerg og vi kan også se Rubjerg Knude, hvor fyret blev flyttet 70 meter ind mod land. Svinkløv Badehotel pryder smukt i klitterne. Turen ender i Slettestrand, hvor vi bliver hentet med bus og kørt tilbage til vandrerhjemmet.

Dagens vandretur er 16 km. Sværhedsgrad moderat.   

Dag 4: Guidet vandretur fra Bulbjerg til Thorupstrand

Vandreferiens sidste tur starter i Bulbjerg. Bulbjerg er kendt for det rige fugleliv. På klinten ud mod havet yngler Riden og Mallemukken, som vi typisk kan opleve fra marts-september. Når I står på skrænten ved Bulbjerg, fornemmer man tiden fra 2. verdenskrig, hvor man har bevaret bunkerne. I en af bunkerne har man indrettet et lille museum. Fra Bulbjerg ser du det enestående klithede-landskab. Resterne af Skarreklit (16 m. høj kalkklippe), væltede i en september storm i 1978, står tilbage i havet. Du går langs kystskrænten med udsigt udover havet og videre ind i Vester Thorup Plantage. Dronning Margrethe har fået opkaldt en bænk efter sig, da hun i 1998, besøgte området i anledningen af Prins Henriks 64-års fødselsdag og for at opleve den smukke natur i Vester Thorup Plantage. John Lennon var på besøg i netop dette område og her får I historien om Apostlens langhårede berømmelse.

Når vi ankommer til Thorupstrand, vil du se de blå fiskekuttere, som fiskerne i Thorupstrand bruger. Du har måske allerede har set dem i Gutterne på kutterne? Når du har spist en lækker frokost ved Thorupstrand Fiskehus, bliver vi hentet af bussen kl. 14:00 og transporteret til Fjerritslev, hvor vandreferien slutter.

Dagens vandretur er 10 km og sværhedsgraden er let til middel.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Deltagerliste

Deltagerlisten indeholder kun navne på de deltagere, der har givet samtykke til at blive vist på denne side. Der kan derfor være flere deltagere tilmeldt, end der fremgår af listen.

Kontaktinformation til arrangør

Idrætscenter Jammerbugt
Tlf: +45 20852996
pm@icjb.dk

Kontaktinformation til arrangør

Idrætscenter Jammerbugt
Tlf: +45 20852996
pm@icjb.dk